söndag 8 augusti 2010

Scones med kesella och linfrön


När man jobbar på teater och bara på kvällstid finns det gott om tid till att laga och äta frukost. Jag har använt receptet på baksidan av ett pofiberpaket som grund fast halverat det. Idag hade jag i linfrön som ger sconesen en nötig smak.

  • 4 dl glutenfri mix
  • 2 msk pofiber
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk linfrön
  • 50 g smör eller margarin
  • 125 g kesella (halv burk)
  • 3/4 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt matfett, kesella och vatten och rör ihop till en deg. Platta ut degen till en rund kaka på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och grädda mitt i ugnen i 250 grader i 10 min.

5 kommentarer:

  1. Hej! Jag vill bara tipsa om den här Facebook-sidan som har Glutenfri Kexchoklad hos Cloetta som mål!

    http://www.facebook.com/topic.php?uid=50125966844&topic=9604#!/pages/Glutenfri-Kexchoklad/122942014420061?ref=ts

    SvaraRadera
  2. Heej, hihi,jag kommer inte ihåg vart jag "hittade dig" om det kanske var en länk på nån annans blogg el kanske fb?? Det är så kul att se vad andra gör för sig (och andra)och för att få en toppenglutenfri vardag och fest.. Och sen när man kan följa någon i en annan stad och få lite tips om roliga ställen, det är ju så himla skoj. Nu vill jag tex åka till Ebbas fik :) Såg ju så himla gott ut på dina bilder och verkar vara ett kul ställe!
    Ha det så bra!
    /Therese

    SvaraRadera
  3. hahaha ja chilisåsen var det bästa!

    SvaraRadera
  4. Låter gott! Vilket är det bästa stället i Malmö att få tag på Glutenfritt!? Är eventuellt glutenintollerant nämlisch! Men det är så himla dyrt och dåligt utbud i butikerna tycker jag... Vill få tag i massa olika mjölsorter så jag kan baka själv!!!

    SvaraRadera
  5. Hmm bästa stället i Malmö...Jag köper det mesta på willys för att det ligger nära där jag bor och är billigast. Dock har de inte så mycket att välja på som coop vid värnhem eller ICA Maxi i västra hamnen. Men glutenfria specialprodukter är dyrt, går inte att komma ifrån. Men nåt som kan vara bra att veta är att Skåne är ett av få län som betalar merkostnadsersättning för glutenintoleranta. (Jag har själv inte fått bidraget än eftersom jag inte varit i kontakt med en dietist)

    SvaraRadera