måndag 21 februari 2011

Glutenfri couscous


Couscous är något jag faktiskt aldrig smakade innan jag blev glutenintolerant. Blev nyfiken när jag fick se majscouscous på Ica så jag köpte hem ett paket, minns inte vad det kostade men dyrt var det förstås.

Ingen hitt, jag vet inte om jag tillagade couscousen fel för det blev bara klibbigt och kornen fortfarande hårda, två gånger provade jag. Inte alls så där lätt och luftigt som man vill ha det i salladen som på bilden på paketet.

3 kommentarer:

  1. Jag har också testat den och med första paketet lyckades jag alltid få fluffigt couscous men med andra paketet blir det bara gröt... :( Jag vet inte vad jag gör annorlunda eller fel. Har någon tips på hur mycket couscous och vatten man ska ha?

    SvaraRadera
  2. Jag har också precis testat detta, och jag har inget att klaga på. Det blev precis så luftigt som couscous brukar vara! Jag kokade dock i buljong, istället för bara saltat vatten, men det borde ju inte göra någon skillnad..

    SvaraRadera
  3. couscous ska inte kokas. Man ska koka upp vatten med en nypa salt, ta bort kastrullen ifrån plattan och hälla i couscousen. Så låter man det stå i några minuter. Alternativt kan man blanda i lite olivolja. Då blir det perfekt :) Jag brukar fuska och koka upp vatten i en vattenkanna och häller det över min couscous haha!

    SvaraRadera