Till ca 24 bullar
- 50 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 msk socker
- ca 11 dl glutenfri mix
Till pensling och garnering
- 1 ägg
- sesamfrön
Smält fettet och häll sedan i mjölken. Låt det bli fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och fiberhusk. Låt svälla i 10 min. Rör kraftigt ner mjölmixen, lite i taget. Pudra lite mjölmix över degen och låt jäsa under bakduk i minst 30 min, gärna 1 h. Knåda degen lite försiktigt och dela till 24 delar. Forma till bullar med mjölad hand. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö sedan över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar