lördag 2 januari 2010

Go Ny Paj

Äntligen har jag lyckats med att baka en riktigt god glutenfri paj! Tidigare har mina pajskal bara smulat sönder eller blivit för degigia. Kesella gör skillnaden! Varför har jag inte testat det tidigare?

Nu under jullovet bor jag hos mina föräldrar vilket innebär större kök och fler matlagningsmöjligheter som en matberedare till exempel. Den använde jag på nyårsafton då mitt bidrag till nyårsbuffén blev västerbottenostpaj som jag senare fick mycket beröm för :)

Glutenfri pajdeg
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl kesella
  • 2 msk vatten

Blanda mjölmix, salt och finfördela fettet gärna i en matberedare. Tillsätt sedan kesella och vatten och blanda till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 1 h. Kavla ut degen mellan 2 plastfoliedelar. Lägg degen i pajformen och nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 min.

Till fyllningen använde jagPunktlista

  • 4 st ägg
  • 3 dl grädde
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar



Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt sedan ost, salt och svartpeppar. Häll stanningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 - 50 minuter.




Gott Nytt Glutenfritt År!

2 kommentarer:

  1. Linda Nordqvist9 april 2013 kl. 17:06

    Tack för kanonrecept. Blev den bästa paj jag gjort även jämfört med paj på vetemjöl:)/ linda

    SvaraRadera
  2. Bättre än de flesta pajer jag ätit, någonsin! :)

    SvaraRadera