Snart är det dags för det största och mest efterlängtade julstöket nämligen julgodistillverkningen. Tills dess ska jag sniffa på mitt pepparkakshus och njuta av julmusik.
tisdag 8 december 2009
När det lider mot jul
Snart är det dags för det största och mest efterlängtade julstöket nämligen julgodistillverkningen. Tills dess ska jag sniffa på mitt pepparkakshus och njuta av julmusik.
onsdag 25 november 2009
Gratis är gott
söndag 8 november 2009
Glutenfri müsli
- 2 dl havregryn (ren havre)
- 2 dl krossat bovete
- 1/2 dl linfrön
- 1 dl fiberex
- 1 dl kokos
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl hackade hasselnötskärnor
- 2 msk råsocker
- 1 msk olja
- 2 msk ljus sirap
- 1/2 msk vatten
Blanda havregryn, krossat bovete, linfrön, fiberex, kokos, solroskärnor och hasselnötskärnor i en långpanna. Hetta upp råsocker, olja, sirap och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig. Häll sedan sockerblandningen över grynen och rör runt. Rosta mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum för müslin kan brännas vid lätt. När müslin svalnat tillsätt russin eller annan god torkad frukt.
torsdag 8 oktober 2009
Ett glutenfritt paket
Tack snälla söta Anni, det smakade mycket bra!
torsdag 3 september 2009
Bortglömd vegetarisk lasange
- 2 st gula lökar
- 2 burkar krossade tomater (400 g st)
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 msk basilika
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 stort paket keso (500 g)
- ca 15 st glutenfria lasangeplattor
- 2 dl riven ost
Hacka löken och fräs den sedan i smör. Rör i tomat, tomatpuré, grädde och kryddorna. Låt koka på medelvärme i ca 15 min. Förkoka lasangeplattorna i några få minuter (även om det inte står på paketet tycker jag att det behövs). Varva plattor, sås och keso i en smord ungsfast form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 min.
fredag 7 augusti 2009
Göteborg är en allergivänlig stad
onsdag 3 juni 2009
Glutenfri Öl?!
tisdag 26 maj 2009
Morotsbullar
- 25 g jäst
- 1 dl vatten
- 2 dl filmjölk
- 2 msk olja
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk malda brödkryddor
- ½ tsk salt
- 2 morötter
- 1 ägg
- ½ dl hasselnötskärnor
- 7 dl glutenfri mix
Smula ner jästen i en degbunke. Häll i kallt vatten, fil och olja. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusk, brödkryddor och salt. Låt svälla i 10 minuter. Skala och riv under tiden morötterna fint och grovhacka hasselnötskärnorna. Blanda ner morötter, hasselnötskärnor och ägg i degspadet. Tillsätt mixen, lite i taget. Degen ska vara kletig. Klicka ut degen till jämnstora bullar, ca 12 st på bakplåtspappersklädda plåtar. Jämna till bullarna med mjölad hand. Låt jäsa i 45 - 60 min. Grädda sedan mitt i ugnen i 250 grader 10 -12 min.
tisdag 12 maj 2009
Käraste systrar och bröder
Vill verkligen rekommendera detta trevliga och mysiga café.
tisdag 7 april 2009
Solrosscones
- 3 dl sojamjöl
- 2 1/2 dl havregryn (ren havre)
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 msk bakpulver
- 2 krm salt
- 3 ägg
- 1 dl vatten