tisdag 8 december 2009

När det lider mot jul


2:a ljuset är tänt, adventstjärnan hänger i fönstret och jag har redan bakat både glutenfria pepparkakor och lussekatter. Nu kommer det lukta gott i min lilla lägenhet enda fram till jul!

Till pepparkakorna köpte jag Frias färdiga pepparkaksdeg som man hittar i frysdisken i de flesta matvarubutikerna. Det är den bästa jag provat hittills. Jag minns inte vilka som mer tillverkar glutenfria pepparkaksdegar men jag vet att de jag har provat tidigare år har blivit väldigt mjöliga och smuliga. Skillnaden på de glutenfria pepparkakorna är att de är ljusare än vanliga. Tänk på det så att de inte bränns.

När jag gjorde mina lussekatter följde jag det här receptet och lyckades. Visst är det lite kletigt men med en lätt hand och tålamod så blir det bra.


Snart är det dags för det största och mest efterlängtade julstöket nämligen julgodistillverkningen. Tills dess ska jag sniffa på mitt pepparkakshus och njuta av julmusik.

4 kommentarer:

  1. Åh va mysigt det ser ut! =) Lussekatterna ser riktigt proffsiga ut. Jag har inte hunnit julbaka nåt än men vi ska iaf bara lussekatter i helgen när jag o Elin hälsar på Jonas. Sen blir det nog julgodis-tillverkning den 23 dec i Lerum. Kram på dig

    SvaraRadera
  2. hihi åh vad fint huset är! jag lägger in bilden på min blogg med, hoppas det är okej. :) julpussar & kramar!

    SvaraRadera
  3. Visst är det en fin skapelse! här finns inte uttrycket "för många kockar"
    Klart att du också ska ha den bilden. Det är ju lika mycket ditt som mitt hus.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Tack sofia!
    Hoppas ni får en kul resa o hälsa brorsan
    Kramisch

    SvaraRadera