- 25 g jäst
- 1 dl vatten
- 2 dl filmjölk
- 2 msk olja
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk malda brödkryddor
- ½ tsk salt
- 2 morötter
- 1 ägg
- ½ dl hasselnötskärnor
- 7 dl glutenfri mix
Smula ner jästen i en degbunke. Häll i kallt vatten, fil och olja. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusk, brödkryddor och salt. Låt svälla i 10 minuter. Skala och riv under tiden morötterna fint och grovhacka hasselnötskärnorna. Blanda ner morötter, hasselnötskärnor och ägg i degspadet. Tillsätt mixen, lite i taget. Degen ska vara kletig. Klicka ut degen till jämnstora bullar, ca 12 st på bakplåtspappersklädda plåtar. Jämna till bullarna med mjölad hand. Låt jäsa i 45 - 60 min. Grädda sedan mitt i ugnen i 250 grader 10 -12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar