tisdag 26 maj 2009

Morotsbullar

Det här brödet blir riktigt mjukt och saftigt



  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 2 msk olja
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • ½ tsk salt
  • 2 morötter
  • 1 ägg
  • ½ dl hasselnötskärnor
  • 7 dl glutenfri mix


Smula ner jästen i en degbunke. Häll i kallt vatten, fil och olja. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusk, brödkryddor och salt. Låt svälla i 10 minuter. Skala och riv under tiden morötterna fint och grovhacka hasselnötskärnorna. Blanda ner morötter, hasselnötskärnor och ägg i degspadet. Tillsätt mixen, lite i taget. Degen ska vara kletig. Klicka ut degen till jämnstora bullar, ca 12 st på bakplåtspappersklädda plåtar. Jämna till bullarna med mjölad hand. Låt jäsa i 45 - 60 min. Grädda sedan mitt i ugnen i 250 grader 10 -12 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar