onsdag 25 november 2009
Gratis är gott
söndag 8 november 2009
Glutenfri müsli
- 2 dl havregryn (ren havre)
- 2 dl krossat bovete
- 1/2 dl linfrön
- 1 dl fiberex
- 1 dl kokos
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl hackade hasselnötskärnor
- 2 msk råsocker
- 1 msk olja
- 2 msk ljus sirap
- 1/2 msk vatten
Blanda havregryn, krossat bovete, linfrön, fiberex, kokos, solroskärnor och hasselnötskärnor i en långpanna. Hetta upp råsocker, olja, sirap och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig. Häll sedan sockerblandningen över grynen och rör runt. Rosta mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum för müslin kan brännas vid lätt. När müslin svalnat tillsätt russin eller annan god torkad frukt.